Voor extra veiligheid kun je twee-factor authenticatie (2FA) aanzetten op je Maileon-account. Je servicepartner zal dit op klantniveau inschakelen, wat betekent dat het verplicht zal zijn voor alle Maileon accounts in die klantengroep en alle gebruikers van deze accounts:

Zodra deze instelling is toegepast, krijgen gebruikers automatisch een melding om een 2FA-app te configureren bij hun volgende aanmelding. Voorbeelden van zulke apps zijn Authy, MS Authenticator voor iOS en Google Authenticator. Downloadlinks staan klaar.

Het configureren van een 2FA-app betekent dat je de QR-code moet scannen via de app of de code handmatig moet invoeren om Maileon aan je 2FA-app toe te voegen.

Nadat je alles hebt geconfigureerd in de app, voer je de 6-cijferige "token" van de app in het invoerveld op Maileon in. Daarna word je doorgestuurd naar de aanmeldingspagina. Vink het vakje naast "2FA-token" aan en voeg een token van je 2FA-app toe, samen met je gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen. Vanaf nu moet je telkens het vakje aanvinken en een token invoeren bij elke aanmelding.

Als je een andere 2FA-app wilt gebruiken, moet je de gebruiker verwijderen en opnieuw toevoegen aan het account en de stappen hierboven herhalen.