Definitie van Delivery Rate en Deliverability

Delivery Rate en Deliverability zijn twee verschillende meetwaarden in e-mailmarketing. De Delivery Rate meet het percentage verzonden e-mails dat de internetprovider van de ontvangers bereikt (bijvoorbeeld Gmail, Outlook, Apple), terwijl Deliverability zich richt op het aantal e-mails dat succesvol in de inbox van de ontvangers belandt.

Beheer van Delivery Rate

De Delivery Rate wordt beïnvloed door twee belangrijke factoren. Ten eerste zorgt Maileon voor de technische aspecten om ervoor te zorgen dat e-mails correct worden afgeleverd - zie de alinea over Subdomein Setup. Ten tweede is het van cruciaal belang om goede lijsthygiëne toe te passen. Dit omvat het correct verwerken van klachten, bounces en uitschrijvingen, wat wordt gemonitord door internetproviders en van invloed is op uw verzendernaam. De standaardinstallaties van Maileon behandelen lijsthygiëne effectief, en als u migreert, overweeg dan om AddressCheck te gebruiken om de status van uw bestaande mailinglijst te beoordelen en schadelijke adressen vroegtijdig te detecteren.

Verzender Reputatie

De reputatie van de verzender kan gebaseerd zijn op het IP-adres of (sub)domein. Maileon beheert automatisch de IP-reputatie via een pool van duizenden verzendende IP-adressen. Aan de andere kant wordt de domeinreputatie beïnvloed door de (sub)domeinen die worden gebruikt voor het verzenden van e-mails. Door goede lijsthygiëne toe te passen en de tips in dit artikel te volgen, kunt u zowel de IP- als de domeinreputatie verbeteren, wat leidt tot een meer effectieve e-mailbezorging.

Subdomein Setup

Subdomein delegatie is een standaard configuratiemethode die profiteert van de link tussen het subdomein en het hoofddomein, waardoor het gemakkelijker wordt om de domeinreputatie te beheren zonder reguliere e-mailverzending te verstoren. Door een subdomein aan Maileon toe te wijzen, kunnen zij aspecten zoals SPF, DKIM en DMARC beheren volgens de branche normen, wat de e-mailauthenticatie en infrastructuur verder verbetert.

Verbetering van Deliverability

Om de deliverability te verbeteren en ervoor te zorgen dat e-mails in de inbox terechtkomen in plaats van in spamfolders, richt u zich op het volgende:

• Inhoud: Zorg ervoor dat uw inhoud relevant en gepersonaliseerd is om ontvangers te betrekken.
  • Onderwerpregels: Gebruik goede onderwerpregels zonder spamwoorden of overmatig gebruik van speciale tekens.
  • Gedrag van Abonnees: Beheer klachten en feedbacklussen om een schone e-maillijst te behouden.
  • Betrokkenheid van Abonnees: Monitor KPI's (openen, klikken, conversie en antwoordpercentage) om de betrokkenheid van ontvangers te meten. Moedig acties aan zoals het verplaatsen van e-mails van spam naar de inbox (TINS) en het aanvragen van toestemming voor de witte lijst of contactenlijst.

Opwarmen van de Verzender Reputatie

Voor degenen die migreren of hun verzendernaam willen opwarmen, overweeg om te beginnen met een welkomstcampagne om positieve interactie te genereren met relevante en gepersonaliseerde inhoud. Vraag actief aan ontvangers om te reageren op ontvangen e-mails, zoals het sturen van een bevestigings- of welkomstmail met instructies om te antwoorden en de e-mail van de spammap naar de primaire inbox te verplaatsen, om de betrokkenheid en verzendernaam te verbeteren.

Extra: Interne Deliverability

Bij het implementeren van een subdomein setup zonder witte lijst, kunnen interne firewalls of spamfilters e-mails blokkeren of kan de inhoud mogelijk niet correct worden weergegeven binnen het interne organisatienetwerk. Om dit op te lossen, keurt u het subdomein vooraf goed door het aan de interne witte lijst of DNS-configuratie toe te voegen.

Bron: gebaseerd op https://www.litmus.com/blog/27-deliverability-terms-every-email-marketer-should-know/